Nyt kun ei voi matkustaa, ja pitää harkita, mihin yleisötilaisuuksiin on turvallista lähteä, kannattaa tutustua mahdollisuuksiin nauttia venäläisestä kulttuurista ja Venäjää käsittelevistä asiaohjelmista kotisohvalla.
Suomi–Venäjä-seura ja Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus tarjoavat mahdollisuuden katsoa elokuvia kotona. Elokuvat tulevat katsottavaksi osoitteeseen https://vimeo.com/user103079840
yleensä keskiviikkoisin klo 17 ja kukin elokuva on katsottavissa viikon ajan. Vielä pari päivää (30.9. asti) on katsottavissa suomeksi tekstitetty elokuva Julma romanssi.
Torstaina 1.10. tulee katsottavaksi elokuva Assa:
http://fin.rs.gov.ru/fi/announcements/33216
Kirjasto Oodissa maaliskuussa 2020 tallennettu keskustelu Kansalaiset, vallanpitäjät ja jätehuolto löytyy SVS:n sivulta, kun kirjoittaa sivun oikeassa yläkulmassa olevaan hakukenttään sanan videot ja selaa sivua alaspäin.
Yle Areenassa on kuunneltavissa kiinnostava haastattelusarja Tuntematon Venäjä
https://areena.yle.fi/audio/1-50176646
Sarjan ohjelmiin toimittaja Jari Aula on haastatellut muun muassa kirjailija Hannu Mäkelää, professori emeritus Timo Vihavaista, professori Tomi Huttusta, kapellimestari Sasha Mäkilää ja tutkimusjohtaja Hanna Smithiä.
Monet museot ovat julkaisseet internetissä kokoelmiaan ja näyttelyitään esitteleviä videoita. Ateneumin Natalia Gontšarova -näyttely jäi monelta näkemättä, kun 27.2. avattu näyttely jouduttiin muutaman viikon päästä koronan takia sulkemaan. Ateneumin sivulla
https://ateneum.fi/nayttelyt/natalia-goncharova/on intendentti Timo Huuskon hyvä virtuaaliopastus näyttelyyn.
Eremitaašin sivuilla on myös virtaaliopastuksia. Tässä linkki pääesikunnan rakennuksessa olevan kokoelman esittelyyn, joka on tekstitetty englanniksi:
Tretjakovin galleriassa taas on keväällä 2020 tallennettu hieno video, jossa muusikko Sergei Šnurov ja museon johtaja Zelfira Tregulova kulkevat museossa ja keskustelevat esillä olevista teoksista. Tässä videossa ei valitettavasti ole tekstitystä.
https://www.youtube.com/watch?v=-bHARAkZw0Q
Jos olette Facebookissa, kannattaa liittyä esimerkiksi seuraaviin ryhmiin:
SVS virtuaaliryhmä
MINUN PIETARINI/LENINGRADINI
”Tykkäämällä” sivua Suomi-Venäjä -Seura saatte uutisvirtaanne myös ajankohtaisia tietoja ja linkkejä videoihin.
Sukukansoista kiinnostuneet voivat käydä ”tykkäämässä” sivua Sugrifest. Sivulla on tietoa sekä lähi- että etätapahtumista.
Karjala-aiheisia sivuja Facebookissa ovat muun muassa Karjalan Sanomat ja Oma Mua.