Suomalais-venäläinen koulu perustettiin v 1955 ja sen juuret ulottuvat aina vuoteen 1861, jolloin perustettiin kauppias Nikifor Tabunovin myötävaikutuksella kotikoulu venäläisille lapsille Helsingin keskustaan. Varsinainen venäläinen koulu perustettiin vuonna 1864. Sen seuraaja Helsingin venäläinen lyseo perustettiin 1930. Vuonna 1962 nimi muutettiin Helsingin suomalais-venäläiseksi kouluksi ja se toimi Neitsytpolku 1:ssä kunnes uusi koulurakennus valmistui v 1964 Kaarelaan.
Nyt vanhat huonokuntoisiksi todetut rakennukset puretaan ja uuden rakennuksen on tarkoitus valmistua vuonna 2021 entisen paikalle.
Oheiset kuvat ovat keväällä järjestetyltä kokkikurssilta, jonka veti koulun kohta siis purettavissa tiloissa kotitalouden lehtori Kirsi Viljaala.
Vihannesrassolnikin resepti:
Aineet: 3 suolakurkkua, 1,5 l vettä, 3 rkl riisi- tai ohrasuurimoita, 2 perunaa, porkkana, nauris, palsternakka, 2 sipulia, purjo, 8 mustapippuria, 2 laakerinlehteä, 1 rkl hienonnettua tilliä, 1 tl kuivattua rakuunaa, 1 rkl margariinia, 1 valkosipulinkynsi
- Pese ja kuori juurekset, leikkaa ne pieniksi paloiksi.
- Kuori suolakurkut ja poista niistä siemenet. Keitä kurkunkuoria n 3 dl:ssa vettä hiljaisella tulella 10-15 min. Siivilöi liemi ja lisää siihen paloitellut kurkut. Hauduta vielä 10 min.
- Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä 5 min.
- Lisää kattilaan juurekset sekä hienonnettu sipuli ja purjo. Keitä lähes kypsäksi.
- Lisää kurkunpalat ja tarkista maku. Lisää suolaa tai kurkun lientä sekä laakerinlehdet ja pippurit. Kiehauta ja lisää lopuksi margariiniin hierotut yrtit ja murskattu valkosipulinkynsi.
- Tarjoile smetanan kera.
Toiminta:
Vastaa