Hotellilla koettiin myös extremeä yöllä, kun joku humalikas aiheutti palohälytyksen painamalla hälytysrasian nappia aiheettomasti. Respan tyttöset eivät osanneet sulkea hälytystä, joten hotellivieraat ryntäilivät hätääntyneinä yövaatteissaan ulos asti, ennenkuin selvisi, että vaaraa ei ollut. Aamulla tilanteelle naureskeltiin.
Hotelliaamiaisen jälkeen lähdettiin katsomaan Raivolan kuuluisaa lehtikuusimetsää, jonka vanhimmat puut pitäisivät olla lähes 300-vuotiaita. Pietari Suuren toimesta aloittettiin istutukset hänen hallintoaikanaan, tarkoituksena hankkia laivastolle tarvittavaa kestävää puutavaraa.
Ravintola Aquamarinissa nautitun lounaan jälkeen käytiin runoilija Anna Ahmatovan haudalla, joka sijaitsee Kellomäessä. Haudalla Ahmatovan runoja luki Kari Salmela. Ahmatovan elämää varjosti myös tuon ajan vitsaus tuberkuloosi. Hän oli hoidettavana ulkomailla mm. Suomessakin Hyvinkään parantolassa v. 1915. Hyvinkäällä pidetään Ahmatova-päiviä aina 23.6. vanhan parantolarakennuksen edustalla.
Matkan viimeisenä kohteena oli käynti Ilja Repinin kotimuseossa Penatyssa. Museossa oli nauhalta kuultava selostus, joka seurasi ryhmän kulkua huoneesta toiseen. Valvojat pitivät huolen ryhmästä ja osoittelivat tauluja, huonekaluja sen mukaan mitä nauhalta hyvällä Suomen kielellä kerrottiin.Tutustuttiin myös laajaan pihaympäristöön ja tietysti Repinin hautamuistomerkkiin, joka siellä sijaitsee. Onnistuneen matkan jälkeen on hyvä mieli ja halu lähteä sinne vaikka uudestaan.
Kari Salmela
Imatran osasto