Tervetuloa tapahtumiimme!
Julkaisemme kalenterissa myös muiden järjestämiä tapahtumia. Voit tarjota tapahtumaasi kalenteriin tällä lomakkeella >>.
- Tämä tapahtuma on mennyt.
Kirjailijapäivä. Suurlähettiläs, kirjailija Hannu Himanen: Iloniemi — Eminenssi. Ajankohtainen turvallisuustilanne ja Venäjä
8.2.2023 @ 17:00 - 18:00
FreeNokian Kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa vierailee suurlähettiläs emeritus Hannu Himanen, jota haastattelee Nokian Venäjä-seuran toimesta toimittaja, tietokirjailija Pekka Lehtonen. Tapahtuman järjestää Nokian kirjasto, mutta haastattelija tilaisuuteen kutsuu Nokian Venäjä-seura. Vapaa pääsy! Tervetuloa!
Ministeri Jaakko Iloniemi on vaikuttanut Suomen ulkopolitiikkaan kahdeksalla vuosikymmenellä.
Viime vuoden toukokuussa (2022) 90 vuotta täyttäneen Jaakko Iloniemen ulkopoliittinen elämäkerta on aikamatka lähihistoriaamme. Hän on ollut presidenttien harmaa eminenssi. Kekkosen, Koiviston ja Ahtisaaren kausilla hän oli mukana määrittelemässä ulkopolitiikan suuntaa.
Iloniemi on ollut perustamassa Paasikivi-Seuraa, Atlantti-seuraa ja Ulkopoliittista instituuttia. Hän oli keskeisessä roolissa Etykin Helsingin-huippukokouksen valmisteluissa 1975. Iloniemi päätti diplomaatin uransa Yhdysvaltain-suurlähettiläänä 1983 ja siirtyi talouselämän palvelukseen. Elinkeinoelämän valtuuskunnan toimitusjohtajana Iloniemellä oli keskeinen rooli Suomen EU-jäsenyyden toteutumisessa.
Vakaasta ja rauhallisesta tyylistään tunnettu Iloniemi on reaalipoliitikkona ajanut kärsivällisesti Suomen sitoutumista läntisiin rakenteisiin – myös Natoon. Hän on edelleen aktiivinen vaikuttaja: kansainvälisen politiikan asiantuntija, kommentaattori, keskustelija ja analyytikko.
Ahtisaari on todennut seuraavasti: ”Jaakko Iloniemi on realistinen analyytikko, yksi keskeisimpiä ihmisiä elämässäni.”
Suurlähettiläs emeritus Hannu Himanen on toiminut uransa aikana Intiassa ja Indonesiassa, ETYK-tehtävissä Wienissä sekä YK-tehtävissä New Yorkissa ja Genevessä. Suurlähettiläänä Moskovassa hän on ollut kolme kertaa: 1970-luvun lopun Brežnevin pysähtyneisyyden ajalla, 1980-luvun lopun Gorbatšovin perestoikan aikaan ja vuosina 2012–2016. (Lähde Docendo)
Aiheeseen liittyvät Tapahtumat
Tapahtumajärjestäjille: Varmistathan, että tapahtumasi on Suomi-Venäjä-seuran julkaisulinjan mukainen ja tiedot ajan tasalla >>